Uspjeh Gusara na Turniru “Tomo Udovičić”0

Turnir je završio pobjedom Juga tek nakon lutrije peteraca. Posljednja utakmica naših mladića bila je protiv Radničkog i izgubili smo s 3:2. Jučer smo izgubili od rimljana 4:0 ali daleko je to bilo od lošeg. Mora nam biti jasno da Rim vjerojatno ima plivača koliko Župa stanovnika. Od beograđana smo popodne izgubili 5:4 ali opet… koju oni selekciju imaju a mi smo sretni ako sastavimo 14 mladića i popunimo klupu. Osim toga ti gradovi su, za razliku od nas, shvatili da se plivanje i vaterpolo NE mogu razvijati bez zimskog bazena. S druge strane mi (župljani i konavljani) se moramo boriti za neke minimalne termine često u nemogućim uvjetima. Ne možemo raditi na okupljanju većeg broja djece jer ne bi imali gdje plivati. Sve to nakon desetljeća uspješnih rezultata koji su ovaj kraj (Dubrovnik, otoci, Primorje, Konavle i Župa) učinili vaterpolskim Brazilom. Svemu tome usprkos mi smo još uvijek bez osnovnih preduvjeta ali nastavljamo raditi i ostvarivati rezultate.

Što će se rezultatski dogoditi kada dobijemo bazen? Da ne bude zabune, kada kažem “mi” tada uvijek mislim i na prijatelje cavtaćane. Koliko još potencijala ima ovaj kraj koji je i u nemogućim uvjetima stvarao svjetski vaterpolo?

Završiti ću ovu dobronamjernu polemiku s čestitkama našim mladićima i treneru Vidosavljeviću.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>