Promjena sustava natjecanja0

Ove godine je došlo do promjene sustava natjecanja u kojem Gusar sudjeluje već dugi niz godina. Naime, prošle godine, nakon što je II Hrvatska vaterpolska liga spala na 3 kluba, došlo je do neslužbenog razgovora s gospodinom Bukićem koji je posjetio naše plivalište. Treba reći da je gospodin Bukić s razumijevanjem saslušao naše probleme i mišljenje i tako je počeo proces koji je ove godine doveo do spomenute promjene. II HVL više ne postoji već će se I B liga igrati kao prvenstvo zimi i kao ljetni kup. Klubovi koji budu imali mogućnosti igrati u oba natjecanja imati će određenu pomoć od HVS-a a ostali će odlučiti hoće li igrati zimi ili ljeti. Na ovakav način ljetni kup ima 7 klubova, Neum je nažalost odustao zbog financijskih problema. Međutim, zbog zbog velikog broja igrača koji ljeti rade, nije moguća jedinstvena liga. U sjevernoj skupini igraju Betina, Biograd, Osijek i Sisak a u južnoj Cavtat, Makarska i Mlini. Nadamo se da će dogodine igrati Korčula, Neum i Bellevue pa će natjecanje imati više smisla i draži.

U svakom slučaju, dugoročno gledano, Gusar se ne može više ograničavati na ljetnu ligu. Da bi napori, koje klub i igrači podnose, imali smisla potrebno je ozbiljno vaterpolsko natjecanje. Naravno, takva promjena zahtijeva financije s kojima trenutno ne raspolažemo. Osim toga tu je i uvijek aktualno pitanje bazena bez kojeg će ovaj sport nestati u našem kraju. Pitamo se je li to zaslužio jedini sport koji je ovom kraju donio toliko olimpijskih i drugih odličja?

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>