Ljetni kup 1.b lige, druga utakmica finala, Biograd – Gusar 17:100

BIOGRAD – GUSAR 17:10 (3:1, 5:4, 5:2, 4:3)

Gusar: Krkić, Matić, Jurić, Paskojević (7), Jovanović (1), Marić, Vidosavljević, V. Krkić, Sambrailo (2), Begović, Petrović, Šopar, Grbić, Srijense. Trener: Vido Bogdan, pomoćni trener: Dario Paskojević.

Biograd: Katuša, Eškinja, Knežević (3), Šarić (1), Gluhaić (4), Dušković, Koprčina (1), Pelicarić (4), Kulaš (1), Lisica (2), Anzulović (1), Torbarina, Rukavina, Kadija. Trener: Tomislav Gradski, pomoćni trener: Duje Ćapeta.

Moglo je biti bolje ali, objektivno, nismo imali sreće. Krenuli smo na put bez Bega i Vlašića, u drugoj četvrtini Vlahu Krkiću je pozlilo i više nije mogao igrati a krajem iste četvrtine Ivu Begoviću je razbijena arkada nakon čega mu se potpuno zatvorilo oko. Tada je bilo jasno da je pobjednik odlučen, čekao se samo konačni rezultat. Usprkos tome, i indisponiranosti nekolicine igrača, ostaci ostataka se nisu predali i ostavili su dušu na biogradskom plivalištu. Izgubili smo utakmicu ali ne i dostojanstvo a to je u sportu ipak najvažnije. Pokazalo se to i kasnije na večeri gdje je ipak prevladavalo dobro raspoloženje.

Počelo je dobro, s našim vodstvom, ali u samom kraju prve četvrtine potpuno nepotrebno poklanjamo loptu za 1:3. Druga se igra ravnopravno ali ozljede čine svoje i u trećoj se odlučuje ishod utakmice. U četvrtoj pokazujemo gusarsko srce i ravnopravno se nosimo s realno puno jačom ekipom. Izgubili smo ali, nakon one loše utakmice s Cavtatom, ponovo smo ostvarili najbitnije: izašli smo iz mora kao ekipa. Naš dvojac Lennon-McCartney (Jovanović-Paskojević) ovaj put je postigao 8 pogodaka, 7 Toni a 1 Luka koji je dobro pokrivao Gluhaića. Samba je dodao još 2, Jurić je dobro zamijenio Iva, o Petru na golu nećemo ni trošiti riječi a ostali su odradili u skladu sa svojim mogućnostima.

Treba reći da je na plivalištu bila loša atmosfera, u poluvremenu je bačena bengalka u bazen a suci su tražili zaštitu policije. Odnos prema sucima je bio vrlo vulgaran i ponižavajući, prije svega za publiku. Iskreno, bilo bi bolje da se naše plivalište pretvori u parking nego da gledamo takve scene.

Sve u svemu zadovoljni smo iako ostaje žal jer smo mogli i uzeti taj treći pehar u nizu. Bili smo tako blizu.

Politika kluba je jasna:

  • ne pojačavamo se s jugašima da bi po svaku cijenu osvojili prvenstvo;
  • uzimamo iz Juga samo mladiće iz Župe;
  • nastojimo uključivati u prvu momčad sve talentirane mlade i one koji nemaju svoje kategorije.

Mislimo da je, na ovoj razini natjecanja, ovo pravi put a bilo bi nam drago čuti i vaše mišljenje.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>