Izborna skupština vaterpolskog kluba iz Mlina – Nikola Duper novi predsjednik Gusara

Izvor: zupcica.hr

Nikola Duper, povratnik iz inozemstva nakon više od 25 godina izbivanja iz rodnog mjesta, večeras je na izbornoj sjednici Vaterpolskog kluba Gusar izabran za novog predsjednika kluba iz Mlina. Na tom mjestu je naslijedio 83-godišnjeg Petra Ivelju, najstarijeg člana kluba i jednog od osnivača Gusara davne 1951.

Skupština je otvorena Izvješćem o radu kluba u proteklom razdoblju s naglaskom na ogroman trud uložen na legalizaciju plivališta u Mlinima, koji kako je rečeno, nažalost nije urodio plodom. U Izvješću o sportskom djelovanju je istaknut uspjeh prve ekipe koja je postala ukupni pobjednik cijele druge lige bez poraza i izgubljenog boda i to s 90% igrača poniklih u Gusaru. Iako je po postignutim rezultatima mogao nastupiti u višem rangu, Gusar je ostao vjeran svom cilju igranju utakmica u ljetnom terminu pred punim tribinama plivališta u Mlinima.

– Naš klub ima puno veći značaj od onog kojeg mu mi pridajemo, pošto smo se uz Gusara rodili i odrasli pa nam je sve to nekako “normalno”. Možda upravo zato mogu donijeti jednu novu viziju vaterpola u naš kraj jer sam ga vidio izdaleka i možda, kao i svi oni koji su dugo boravili izvan domovine, mogu bolje vidjeti istinsku veličinu i značaj Gusara i općenito vaterpola u dubrovačkom kraju – rekao je Nikola Duper u svom obraćanju članovima kluba.

– Imao sam priliku sudjelovati na više sastanaka uprave i treba reći da se kroz godine rada stvorila izvanredna atmosfera a i odlični rezultati. Ne bi imalo smisla raditi bilo kakve radikalne promjene i moj rad će biti nastavak dosadašnje politike kluba. To se prije svega odnosi na rad s djecom, jer sport je prekrasno odgojno sredstvo i način izgrađivanja snažnih i pozitivnih ličnosti. Isto tako ulagat ćemo i dalje napore da bi u prvoj momčadi igralo što više župljana jer samo tako ostajemo u domeni istinskoga sporta – nastavio je novi predsjednik Gusara, te se osvrnuo i na problem s legalizacijom plivališta.

– Naravno, jedno od ključnih pitanja je legalizacija klupskih prostorija i plivališta i stavljam na raspolaganje svu moju poslovičnu tvrdoglavost i poznavanje medija i komunikacije u ostvarivanju ovog velikog cilja. Svi znamo da Gusar nije samo vaterpolski klub. On je povijest, on je institucija, on je instrument cijele zajednice u službi naše djece, on je budućnost. Dakle, on zaslužuje najbrže moguće rješenje ovog neugodnog problema koji se povlači već predugo. Zato, kao prvi moj konkretan potez, želim pozvati sve prisutne na ulaganje svih napora, već prema svojim mogućnostima, da se rješenje pojavi u roku koji će se mjeriti mjesecima a ne godinama. Duboko sam uvjeren da je to pravi ulog u budućnost Župe i sporta uopće – naglasio je Nikola Duper.

Izvršni odbor kluba je ostao u skoro istom sastavu kao i do sada; Đuro Lonza i Ivo Handabaka su i nadalje dopredsjednici, Nikša Miloslavić sportski direktor, Made Popović Kitin tajnica, a Miše Martić, Teo Begović, Đuro Milić, Žarko Matičević, Hrvoje Bubalo, Nikola Grbić, Marko Herco, Nikola Matičević, Pero Račić, Neven Jerković, Teo Rašica i Petar Ivelja članovi odbora. U Stegovnoj komisiji su Pasko Marojica, Andro Đurović i Drago Konjevod a u Nadzornom odboru Boško Perić, Ivica Grbić i Sergej Kolić.

Skupštinu je u ime Općinskog načelnika pozdravio vijećnik Đuro Lonza, u ime V.K. Juga njegov predsjednik župljanin Lukša Jakobušić, te u ime Županijskog vaterpolskog saveza Srđan Dragojević.