Zadar: Gusar pobjedom počeo nastup na drugom turniru 1.B Hrvatske vaterpolo lige0

U organizaciji HVS-a  u Zadru se od 15. do 18. travnja održava drugi turnir prvenstva 1.B Hrvatske vaterpolo lige na kojemu pored Gusara sudjeluju dubrovački Bellevue, Delfin iz Rovinja, Jadran iz Kostrene, Siscia iz Siska, Osijek, Pula, i Zagreb.

Momčadi su ždrijebom podijeljene u dvije skupine, a seniori Gusara nastupaju u skupini A sa Jadranom, Zagrebom i Bellevueom. Utakmica po skupinama će se odigrati u četvrtak i petak, a razigravanje za konačni plasman na drugom turniru u subotu i nedjelju, te će se utvrditi konačni  poredak momčadi  za sezonu 2020/2021.

Gusar je nastup na turniru otvorio utakmicom sa Jadranom iz Kostrene (koja zbog propuštenog nastupa u Splitu nastupa van konkurencije) i ubilježio prvu pobjedu rezultatom 15: 11 (5:3)(2:2)(3:3)(5:3). Gusari predvođeni trenerom Lovrom Vidosavljević-Vučićem nastupili su u sastavu: Petar Sambrailo, Ivan Begić (1), Ivan Jurić (2), Toni Paskojević (2), Zvonimir Perić (1), Ivan Špetić (1), Tomo Petrović, Nikola Pavličević (3), Maroje Vidosavljević-Vučić (1), Patrik Kolak (4), Toni Sambrailo, Antonio Marić, Petar Grbić, Stijepo Matić.

U revijalnoj utakmici (s obzirom na status Jadrana u ovom susretu) Gusar je bez puno poteškoća izborio sigurnu pobjedu na otvaranju turnira. U izvrsnoj napadačkom izdanju s puno raspoloženih pojedinaca istaknuo se Patrik Kolak s četiri postignuta pogotka. U sljedećoj utakmici grupne faze natjecanja Gusare čeka  ključna utakmica sa Zagrebom.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>