Visoka pobjeda protiv aktualnog prvaka!0

Prvenstvo Hrvatske – 1B liga, 5.kolo (Dubrovnik, 04.03.2023.)

Gusar – POŠK 1937 17:10 (4:1, 4:2, 4:3, 5:4)

VK GUSAR: Petar Grbić, Stijepo Matić, Ivan Jurić, Toni Sambrailo (2), Mauro Prkoča (3), Patrik Kolak (2), Maroje Vidosavljević-Vučić, Maro Banić, Ivan Špetić (3), Dorian Raguž, Mario Šopar, Ivio Bilić, Vlaho Pavlić (7). Trener: Andrej Drobac.

U 5. kolu 1.B HVS lige vaterpolisti Gusara pokazali su vrhunsku igru, možda i najbolju u zadnjih 2-3 sezone. Od početka utakmice nismo dali da nam POŠK nametne svoj ritam. Naprotiv, Gusar ga je nametnuo protivniku i odmah se u početku odvojio te do kraja utakmice postepeno povećavao prednost. Utakmica s izuzetno puno plivanja i proplivavanja, s obzirom da se radi o sigurno dvije najbolje plivačke ekipe u cijeloj ligi. Gusar je koristio i brze izmjene, što se pokazalo kao pun pogodak.

Svi igrači Gusara dali su vrhunski obol. Da se ovako igralo u prve dvije domaće utakmice bili bi na vodećem mjestu na tablici. Pavlić, Prkoča, Kolak, Sambrailo i Špetić su pogađali, Jurić odlično držao poziciju na 2 metra, Banić, Matić, Šopar, Raguž i Vučić vrhunski zatvarali kontre! Također, odličan na golu bio je Grbić, kao i Bilić koji je ušao u četvrtoj četvrtini.

U sljedećem kolu Gusar je gost Jadranu iz Kostrene.

Foto: Tonči Vlašić.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>